Τιμητική διάκριση για το τσουνατόλαδο του ΑΣ Ελαιοπαραγωγών Δήμου Καντάνου Σελίνου Previous item Δελτίο γεωργικής... Next item Δελτίο γεωργικής...

Η τιμητική διάκριση που δόθηκε από την κριτική επιτροπή του 8ου Πακρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου στο τσουνατόλαδο του συνεταιρισμού μας αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών του ΑΣ και της εμμονής του στην ποιότητα.

Η προσπάθεια του ΑΣ για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου που παράγει δεν είναι καινούργια. Είναι μια προσπάθεια που διαρκεί αρκετά χρόνια και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αναπτύσσονται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής … από το  χωράφι μέχρι και την τυποποίηση.

Στην προσπάθεια αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική η συμβολή των παραγωγών οι οποίοι καλλιεργούν τα ελαιόδενδρα της ποικιλίας Τσουνάτη, μιας ποικιλίας που έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή του Σέλινου.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου μετρά ήδη 8 χρόνια παρουσίας. Αυτή τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαρτίου 2022 με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ελαιολάδων από κάθε γωνιά της Κρήτης. Συνολικά συμμετείχαν 56 τυποποιητικές  επιχειρήσεις με 84 δείγματα από όλη τη Κρήτη. Για πρώτη φορά φέτος υπήρξε μια νέα κατηγορία βραβείου, best of Περιφερειακής Ενότητας για την ανάδειξη του καλύτερου ποιοτικού ελαιολάδου στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Ο στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του κρητικού ελαιόλαδου σε σύμβολο της αγροτικής παραγωγής. «Ένα μπουκάλι επώνυμου ποιοτικού ελαιόλαδου μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα της αυθεντικής Κρήτης, στα πέρατα της γης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την εκδήλωση απονομής των βραβείων.