Συνέδριο για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια Previous item Δελτίο γεωργικής... Next item Απολογισμός 1ου έτους...

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Jaén  (Universidad de Jaén), κύριας ελαιοπαραγωγού περιοχής της Ισπανίας, διοργανώνουν συνέδριο για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο συνέδριο που διοργανώνεται στα κεντρικά γραφείο του IOC στη Μαδρίτη, μετά από το συνέδριο για την ετικέτα στο ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα, το νέο αυτό συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “OLEA”, ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συλλογική έρευνα, μέσα από τη συνεργασία μεταξύ ερευνητών, δημοσίων φορέων, πανεπιστημίων και λοιπών ερευνητικών ινστιτούτων.

Το “OLEA” είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2017 στις Βρυξέλλες, όπου και διεξήχθη η πρώτη συνάντηση, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις τον Ιανουάριο του 2018, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Μάιο του 2020, με τη συμμετοχή -για πρώτη φορά- και του IOC.

Κύριος στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι να επικοινωνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει η ελαιοκαλλιέργεια στο κλίμα και τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας, προωθώντας προγράμματα όπως το “Olivares Vivos” (Ζωντανοί Ελαιώνες), όπου προβάλλονται τα οφέλη και των παραδοσιακών ελαιώνων (δέσμευση άνθρακα, προστασία βιοποικιλότητας), επισημαίνοντας την ανάγκη να μην εγκαταλειφθούν.

Το Συνέδριο αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=DSDaKvVQubE

Πηγή: olivenews.gr